Skip Navigation Links
Domov
Predstavitev društva
O članstvu
Aktualne teme
Kontakt
Akos poziva operaterje
15. 12. 16 14:33
Stroškov naj ne prevalijo na uporabnike

...vnesi ime oziroma naslov datoteke...
Za vsa pojasnila se obrnite na 080 28 42

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije poziva operaterje, ki ponujajo pakete televizijskih programov, da omilijo morebiten vpliv napovedane spremembe poslovnega modela skupine Pro Plus na končne uporabnike. Omenjena skupina je napovedala, da bo s 16. 1. 2017 prenehala s prizemnim razširjanjem televizijskih programov POP TV in Kanal A, kar pomeni, da teh dveh programov ne bo več mogoče spremljati prek strešne ali sobne antene.

Agencija poziva operaterje, naj morebitnih stroškov, ki bi nastali zaradi plačil izdajateljem omenjenih televizijskih programov, v kolikor je to le mogoče, ne prevalijo na končne uporabnike, ki teh programov ne želijo.

Po 16. 1. 2017 bo namreč televizijska programa POP TV in Kanal A mogoče spremljati prek kabelskih, IPTV in satelitskih distribucijskih platform. Možnosti dostopa do omenjenih TV programov lahko gledalci preverijo pri svojih lokalnih kabelskih, IPTV ali satelitskih operaterjih.

Agencija ob tem poudarja, da je prenehanje prizemnega razširjanja omenjenih TV programov poslovna odločitev izdajateljev oziroma lastnikov obeh programov, na katerega agencija ne more vplivati. Agencija zato gledalcem svetuje, da se za vsa pojasnila obrnejo na kontaktni center Pro Plus prek brezplačne telefonske številke 080 28 42.

© Gospodarsko interesno združenje GIZ
Stegne 11 B, 1000 Ljubljana | Telefon : 01 242 56 30 | Faks : 01 242 56 40 | E-mail: info@zrm.si